Συγκέντρωση ένστολων στη Θεσσαλονίκη

Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 18:32
UPD:22:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Λιμενικός έχει ανάψει καπνογόνο στην πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία το Λευκό Πύργο και κατάληξη του ΥΜΑΘ.

A- A A+

Με τη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό Σώμα) μπροστά από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη άνοιξε ο χορός των κινητοποιήσεων εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 700 ένστολοι, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Οι διαδηλωτές πέρασαν έξω από τα γραφεία πολιτικών κομμάτων, όπου φώναξαν συνθήματα και επέδωσαν ψηφίσματα με τα αιτήματά τους, ενώ η πορεία των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, κατέληξε έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο των ένστολων τα προεδρεία των ομοσπονδιών τους και των ενώσεων κεντρικής Μακεδονίας, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ (αποτελούμενη από βουλευτές), μετά από πρόσκληση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΘ - ΕΔΟΘ του Σαββάτου.

Στους συγκεντρωθέντες, στο Λευκό Πύργο, μίλησαν επικεφαλής των πανελλήνιων ομοσπονδιών, βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς, καθώς επίσης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία διέλυσε την πόλη και τόνισε ότι ολόκληρο το βάρος της αστυνόμευσης έπεσε πλέον στα σώματα ασφαλείας.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δήλωσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αντίθετη με τις περικοπές σε ενστόλους «αλλά και με την φύλαξη των πόλεων και των χωριών μας από παρακρατικές ομάδες».

naftemporiki.gr με πληροφορίες ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή