Δ. Αβραμόπουλος: Πυλώνας ασφάλειας η ελληνική αμυντική βιομηχανία

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 15:05
UPD:15:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrius Ufartas

Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος (Α) συνομιλεί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Κάθριν Άστον (Κ) στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. που γίνεται στη Λιθουανία.

A- A A+

Για τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ενημέρωσε μεταξύ άλλων τους ευρωπαίους ομολόγους του στο Βίλνιους της Λιθουανίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Άμυνας ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας «ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΌΠΟΥΛΟΣ

Σε ό,τι αφορά τη Συρία, τόνισε ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις διαπιστώθηκε μια κοινή προσέγγιση στο γεγονός ότι η χρήση χημικών όπλων αποτελεί έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας και δεν αμφισβητείται.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ακόμη ότι παρουσίασε στους ομολόγους του την ελληνική θέση για πολιτική λύση που συνεπάγεται την εξάντληση όλων των ειρηνικών και διπλωματικών μέσων με την ολοκλήρωση της αποστολής των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, ώστε, όπως είπε, «να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την ανθρώπινη αυτή τραγωδία».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή