Ρυθμίσεις για το εκπαιδευτικό προσωπικό των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Τροπολογία στο ν/σ για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 14:30
A- A A+

Ρυθμίσεις για το εκπαιδευτικό προσωπικό των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) περιλαμβάνονται σε τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με την τροπολογία:

  • καταργείται η δυνατότητα κάλυψης του διδακτικού έργου των ΑΣΕΙ με την πρόσληψη διδασκόντων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
  • επανακαθορίζονται τα προσόντα και η διάρκεια της σύμβασης (θα είναι δύο διδακτικά εξάμηνα, αντί ετήσιας σύμβασης που ήταν ως τώρα) των ειδικών επιστημόνων που προσλαμβάνονται στα ΑΣΕΙ.
  • παρέχεται η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων του διδακτικού προσωπικού που εργάσθηκε κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013 έως και για ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014.
  • οι ρυθμίσεις αυτές εφαρμόζονται και για το στρατιωτικό διδακτικό προσωπικό, ο προσδιορισμός και η καταβολή της αποζημίωσης του οποίου γίνεται κατ’ αναλογία με τα ισχύοντα για το μη στρατιωτικό διδακτικό προσωπικό.
  • ορίζεται το όργανο που επικυρώνει τις αποφάσεις για την εκλογή, επιλογή, εξέλιξη και μονιμοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού (ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ), καθώς και τις σχετικές ανανεώσεις των συμβάσεων εργασίας τους.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή