Τροπολογία για τις οφειλές του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 13:24
UPD:13:53

Κτίριο ΕΥΔΑΠ

A- A A+

Από τον κρατικό προϋπολογισμό θα εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το κόστος, όπως αναφέρει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι 166 εκατ. ευρώ και θα παρακρατηθεί από τους πόρους που αποδίδονται σε ΟΤΑ και νομικά πρόσωπα της Γενικής Κυβέρνησης την περίοδο 2014 – 2025.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι:

-οι υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις 31 – 7 – 2013 εξοφλούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό με μεταφορά πιστώσεων στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, αφαιρουμένων τυχόν επιβαρύνσεων.

-το ύψος των κατ’ έτος και φορέα αναλαμβανομένων υποχρεώσεων και όποιο άλλο θέμα θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση και τυχόν διαφορές που θα προκύψουν θεωρούνται προκαταβολές έναντι μελλοντικής κατανάλωσης νερού από τους οικείους φορείς.

-τυχόν πρόστιμα, προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής ή άλλες επιβαρύνσεις και έχουν καταβληθεί έως την έκδοση της ΚΥΑ δεν αναζητούνται. Μετά την εξόφληση των οφειλών αυτών αποσβένεται το σύνολο των απαιτήσεων που αφορούν αυτές τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, ενώ τα σχετικά ποσά εξαιρούνται από την προβλεπόμενη παρακράτηση του νόμου 3852/2010.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή