Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα νίκησε τη Ρωσία με 80-71

Τραυματίας αποχώρησε από το παρκέ ο Σπανούλης
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 23:41
UPD:23:56
EPA/ANTONIO BAT

Ο Γιώργος Πρίντεζης σε στιγμιότυπο από τον αγώνα.

A- A A+

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα ματς του Δ΄ ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας πήρε απόψε η Ελλάδα, η οποία επικράτησε της Ρωσίας με 80-71.

Η ελληνική ομάδα ήταν σοβαρή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έπαιξε καλή άμυνα μέχρι το 35ο λεπτό και με σωστές επιλογές στην επίθεση κατάφερε να κάνει το 2Χ2 στη διοργάνωση. Πρώτοι σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν οι Κώστας Καϊμακόγλου και Βασίλης Σπανούλης με 11 πόντους, ενώ από 10 πέτυχαν οι Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδης  και Περπέρογλου. Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας θα είναι η Τουρκία, το βράδυ του Σαββάτου, μιας και αύριο οι ομάδες έχουν ρεπό.

Το ανησυχητικό για την ελληνική ομάδα ήταν ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου. Ο διεθνής γκαρντ έμεινε στον πάγκο για περίπου 6.5 λεπτά, λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, επανήλθε περίπου 3.5 πριν το τέλος, αλλά βγήκε αμέσως καθώς δεν μπορούσε να πατήσει καλά το πόδι του. Ο άσσος του Ολυμπιακού υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα υποβληθεί για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

EPA/ANTONIO BAT

Φίλαθλοι της Εθνικής πανηγυρίζουν.

FIBAEUROPETV

Σε αντίθεση με τον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στη Σουηδία, η εθνική ομάδα μπήκε καλύτερα στο παρκέ και ξέφυγε με 8-2. Η σκληρή άμυνα των Ρώσων, όμως, έφερε αποτέλεσμα και η ομάδα του Βασίλι Καράσεφ βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. 

Δύο τρίποντα του Σπανούλη έδωσαν τη δυνατότητα στην Ελλάδα κρατάει το προβάδισμα μέχρι το 16-14, από το καλάθι του Καϊκακόγλου. Με σερί 7-0 οι Ρώσοι έκλεισαν το πρώτο 10λεπτο στο +7 (21-14), βάζοντας δύσκολα στη «γαλανόλευκη».

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να «μαζέψει» γρήγορα τη διαφορά και μέχρι το 18΄ οι δύο ομάδες «βάδιζαν» κοντά στο σκορ. Ένα μικρό επιμέρους σκορ από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφερε τη διαφορά στο +7 (41-34) και με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια.

FIBAEUROPETV

Η καλύτερη φάση του αγώνα από τον Κώστα Παπανικολάου

FIBAEUROPETV

Η καλύτερη ασίστ του αγώνα από των Ντιμίτρι Σοκόλοφ

FIBAEUROPETV

Το καλύτερο κάρφωμα του αγώνα από τον Γιώργο Πρίντεζη

Με εκπληκτικό μπάσκετ, σε άμυνα και επίθεση, η Ελλάδα απέδειξε στο μεγαλύτερο μέρος της 3ης περιόδου γιατί συγκαταλέγεται μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Με το Σπανούλη να οργανώνει άψογα και τον Παπανικολάου να εκτελεί η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι πήρε διαφορά 19 πόντων (58-39), ωστόσο, οι αλλαγές του Ιταλού τεχνικού και η χαλάρωση των διεθνών έδωσαν την ευκαιρία στους Ρώσους να «μαζέψουν» κάπως τη διαφορά (58-45). Τελικά η περίοδος βρήκε την Ελλάδα στο +15 (62-47).

FIBAEUROPETV

Σεργκέι Μόνια και Κώστας Παπανικολάου σχολιάζουν τον αγώνα

Κανένα περιθώριο στη Ρωσία να πιστέψει ότι θα μπορούσε να «επιστρέψει» στο ματς δεν άφησε η Ελλάδα στην 4η περίοδο. Με ρεσιτάλ στην άμυνα η «γαλανόλευκη» έφτασε στη διαφορά στο +22 (71-49), παρά το γεγονός ότι πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του τελευταίου 10λεπτου ο Βασίλης Σπανούλης έφυγε τραυματίας από το παρκέ. Με το Σβεντ να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να φτάνει τους 13 πόντους και σε συνδυασμό με την απουσία του Σπανούλη η Ρωσία μείωσε σε 75-67, αλλά τα χρονικά περιθώρια δεν υπήρχαν για να πετύχει κάτι καλύτερο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις