Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2003 07:01
A- A A+

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα χιονοπτώσεων, κυρίως το πρωϊ, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και καταιγίδες. Στις ανατολικές και νότιες θαλάσσιες περιοχές τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα από το απόγευμα σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια και ανατολικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από -2 έως 8 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο στη Μακεδονία, τη Θράκη, και το Βόρειο Αιγαίο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα νοτιοανατολικά θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωϊ θα σημειωθεί παγετός, που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι έντονος.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη πόλη και χιόνια στα ορεινά και τα βόρεια προάστια. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή