Βενεζουέλα: Πολύωρη διακοπή ρεύματος και πολιτικές αντεγκλήσεις

«Σαμποτάζ» καταγγέλλει ο Μαδούρο, «θεωρίες συνωμοσίας» απαντά η αντιπολίτευση
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 16:02
UPD:16:07
REUTERS/JORGE SILVA

Κόσμος περιμένει έξω από ένα εμπορικό κέντρο στο Καράκας κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος.

A- A A+

Διακοπή ρεύματος άφησε περισσότερο από 70% της επικράτειας της Βενεζουέλας, μεταξύ άλλων συνοικίες της πρωτεύουσας Καράκας, χωρίς ρεύμα.

Το μπλάκ άουτ «νέκρωσε» τα φανάρια στην πόλη, προκαλώντας μεταξύ άλλων και κυκλοφοριακό χάος, ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο υπόγειο σύστημα μεταφορών.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στάλθηκαν στα σπίτια τους, ενώ η ηλεκτροδότηση επανερχόταν σταδιακά από περιοχή σε περιοχή.

EURONEWSGREEK

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «σαμποτάζ» των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος.

«Τα πάντα δείχνουν ότι η εξτρεμιστική Δεξιά συνεχίζει να εφαρμόζει το σχέδιό της για μία ενεργειακή επίθεση κατά της χώρας», σημείωσε σε σχόλιό του Twitter.

Σε ζωντανό μήνυμά του στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Μαδούρο έκανε επίσης λόγο για «μέρος ενός πολέμου χαμηλής κλίμακας» ενάντια στη Βενεζουέλα, την οποία χαρακτήρισε «τρέλα διεστραμμένων και απελπισμένων μυαλών».

Ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας δεν έδωσε στοιχεία για το πού βασίζει τις υποψίες του, ωστόσο δήλωσε ότι έδωσε εντολή στον στρατό «να προστατεύσει ολόκληρη τη χώρα».

EURONEWSGREEK

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, δήλωσε, από την πλευρά του, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα προβλήματα της Βενεζουέλας, χρησιμοποιώντας την τακτική των θεωριών συνωμοσίας.

Η πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας δεν επηρεάστηκε από την κατά μέσο όρο τρίωρη διακοπή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή