Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο βιαστής του Κλίβελαντ

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 08:10
UPD:11:01
REUTERS/AARON JOSEFCZYK

Ο 53χρονος πρώην οδηγός σχολικού λεωφορείου Αριέλ Κάστρο.

A- A A+

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο  53χρονος Αριέλ Κάστρο, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια επειδή είχε απαγάγει και βίαζε επί μια δεκαετία τρεις γυναίκες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των σωφρονιστικών αρχών της Πολιτείας.

ASSOCIATEDPRESS

Ο Αριέλ Κάστρο κρατείτο σε φυλακή του Όριεντ στο Οχάιο, απομονωμένος από τους άλλους εγκλείστους, και βρέθηκε από το προσωπικό της φυλακής απαγχονισμένος στο κελί του.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής και περίπου 90 λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του, δήλωσε η Τζοέλεν Σμιθ, εκπρόσωπος την σωφρονιστικών αρχών του Οχάιο.

Ο επονομαζόμενος «βασανιστής του Κλίβελαντ» είχε καταδικαστεί την 1η Αυγούστου σε ισόβια συν κάθειρξη 1.000 ετών χωρίς δυνατότητα αναστολής επειδή στο διάστημα ανάμεσα στο 2002 και το 2004 είχε απαγάγει τα τρία θύματά του και τα κρατούσε φυλακισμένα μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σπίτι του, όπου επί δέκα χρόνια λιμοκτονούσαν, ξυλοκοπούνταν και κακοποιούνταν σεξουαλικά.

Είχε συλληφθεί στις αρχές Μαΐου όταν ένα από τα θύματά του κατάφερε να δραπετεύσει από το σπίτι στο Κλίβελαντ.

EURONEWSGREEK

Τον Ιούλιο ο Κάστρο είχε δηλώσει ένοχος συνολικά για 937 αδικήματα --μεταξύ άλλων για απαγωγή, βιασμό, επίθεση σε βαθμό κακουργήματος και διακεκριμένο φόνο βάσει ενός νόμου περί ανθρωποκτονίας εμβρύου, επειδή εξανάγκασε ένα από τα θύματά του να κάνει άμβλωση.
Χάρη σε μια συμφωνία με τους εισαγγελείς, δεν επιβλήθηκε στον Κάστρο η θανατική ποινή.

Μετά την καταδίκή του, ο εισαγγελέας Τιμ Μακγκίντι είχε παραδεχθεί πως οι αρχές είχαν βρει στην κατοικία του Κάστρο, μετά τη σύλληψή του, το Μάιο, ένα σημείωμα αυτοκτονίας και εξομολόγησης γραμμένο από τον ίδιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή