Σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Δ. Ρέππας

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή ομιλία του Γ. Παπανδρέου
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 18:00
UPD:20:18
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο πρώην υπουργός Δ. Ρέππας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι (η σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ) «δεν θα είναι κάτι πιο επιζήμιο από ό,τι ήταν η συμπόρευση με τη ΝΔ».

A- A A+

Έκλεψε την παράσταση ο Δ. Ρέππας στην πρώτη ημέρα των εργασιών του διήμερου συμποσίου του ΙΣΤΑΜΕ για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του κινήματος.

Σε εκ διαμέτρου αντίθετη γραμμή από τον Ευ. Βενιζέλο ο επί σειρά ετών πρώην υπουργός κάλεσε τους συντρόφους του να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα είναι κάτι πιο επιζήμιο από ό,τι ήταν η συμπόρευση με τη ΝΔ».

Η δήλωση αυτή του κ. Ρέππα ήρθε λίγο μετά το άνοιγμα των εργασιών του συμποσίου από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προτίμησε να εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ προσάπτοντάς του πως «έχει ξανακυλήσει στη ρητορεία της μονομερούς καταγγελίας», γεγονός που κατά τον κ. Βενιζέλο «δείχνει το απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο, την απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων, την έλλειψη ικανότητας σχεδιασμού για τη χώρα».
Τη ρητορική αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης μάλλον δεν συμμερίστηκαν τα περισσότερα στελέχη που πήραν μετά το λόγο, αφού το μεγαλύτερο μέρος των ομιλιών αναλώθηκε σε μια ιστορική αναδρομή του κινήματος με μία εμφανή προσπάθεια υπεράσπισης του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ του Ανδ. Παπανδρέου. Σε αυτό τουλάχιστον συμφώνησαν όλοι.

Ευ. Βενιζέλος: Τώρα κρίνεται η τελική στροφή της χώρας

Αποσπάσματα από την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου στο διήμερο συμπόσιο για την 39η επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος.

Πέραν τούτου ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «τώρα κρίνεται η τελική στροφή της χώρας για την έξοδο από την κρίση» και ότι «τώρα πρέπει να πάρουμε μέτρα υποστήριξης της κοινωνικής συνοχής».

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή μέρα και κυρίως οι ομιλίες του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη. Και αν για τον δεύτερο η αυτονόητη εκ μέρους του υπεράσπιση των κυβερνήσεών του δεν φοβίζει κανέναν, για τον πρώτο κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή