Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2003 07:01
UPD:07:59
A- A A+

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στις νοτιοδυτικές παραθαλάσσιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στη Στερεά και την Εύβοια σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα κατά τόπους ισχυροί με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 έως 5 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 8 βαθμούς και στα νησιά από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά περιόδους. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τοπικά στα βόρεια είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωϊ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στη γύρω ορεινή ζώνη και χιονόνερο στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το βράδυ τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή