Προβληματισμός από τις εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2003 07:34
A- A A+

Ο προβληματισμός για τις εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα αποτυπώθηκε στις δηλώσεις αρκετών κορυφαίων στελεχών, κατά τη διάρκεια του Σαββατο-κύριακου.

«Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα αίσθημα κορεσμού από τις επιτυχίες, που τείνει να λάβει τη μορφή της πολιτικής ανορεξίας», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προσθέτει, ότι, η ανακύκλωση σεναρίων και προσωπικών φιλοδοξιών, μόνο ζημιά κάνει, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ηγέτη μακράς πνοής.

«Συμφωνώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από μεγαλύτερη πολιτική όρεξη», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο Ακης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι υπάρχει έλλειμμα πολιτκής σε όλα τα κόμματα.

Ο Κώστας Λαλιώτης θα στείλει σήμερα εγκύκλιο σε όλες τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών του ερχομένου Ιουνίου, στην οποία σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκρατικοποιηθεί και όρος για την αναγέννηση, είναι το κόμμα να προηγείται της κυβέρνησης.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να φύγει από τον κρατισμό και υποστήριξε ότι οι εσωτερικές διαδικασίες έχουν μετατρέψει το κόμμα σε εμποροπανήγυρη.

Οσον αφορά το ζήτημα «Πανταγιά», η κυβέρνηση το θεωρεί λήξαν. Μόνο ο Δημήτρης Ρέππας από τα κυβερνητικά στελέχη, μίλησε θετικά για τη δουλειά του παραιτηθέντος πρωθυπουργικού συμβούλου.

Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Το Καρφί της Κυριακής», η κυβερνητική δυσαρέσκεια για τον κ. Πανταγιά, κορυφώθηκε το τελευταίο δεκαήμερο με τις κινήσεις του για αλλαγή στη διοίκηση του Ιπποδρόμου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή