Ισραήλ: Κοινή πυραυλική δοκιμή με ΗΠΑ στη Μεσόγειο

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 13:29
UPD:15:53
REUTERS/LEE JAE-WON

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Το Ισραήλ παραδέχθηκε την Τρίτη ότι πραγματοποίησε κοινή πυραυλική δοκιμή με τις ΗΠΑ στη Μεσόγειο, εν μέσω όξυνσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Η δοκιμή λαμβάνει χώρα την ώρα που η Ουάσιγκτον «ζυγίζει» την πιθανότητα πραγματοποίησης πυραυλικών χτυπημάτων κατά της Συρίας το προσεχές διάστημα.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ σημείωσε ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, πραγματοποίησε «επιτυχημένη δοκιμή» στη Μεσόγειο, καθώς και σε αεροπορική βάση στο κεντρικό Ισραήλ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

«Το υπουργείο Άμυνας και η αμερικανική MDA (Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας) εκτόξευσαν το πρωί της Τρίτης στις 9:15 έναν πύραυλο τύπου Ankor», αναφέρει το ισραηλινό υπουργείο σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε.

«Πρόκειται για την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση της συγκεκριμένης εκδοχής του πυραύλου, η οποία πραγματοποιήθηκε πάνω από τη Μεσόγειο. Όλα τα στοιχεία του συστήματος λειτούργησαν όπως προβλεπόταν», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

RT

Το ρεπορτάζ του Russia Today

Κρατικά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι τα ρωσικά συστήματα ραντάρ είχαν επισημάνει  δύο «βαλλιστικά αντικείμενα» σε πορεία από την κεντρική Μεσόγειο προς την ανατολική πλευρά της θάλασσας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που διατηρούν πολεμικά πλοία στην περιοχή, είχαν διαψεύσει νωρίτερα ότι οι δύο πύραυλοι είχαν εκτοξευθεί από αμερικανικό πολεμικό.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 9.16 (ώρα Ελλάδος) και οι βαλλιστικοί πύραυλοι κατέληξαν στη θάλασσα. Την ώρα εκτόξευσης επιβεβαίωσε και η ισραηλινή κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή