Συγκέντρωση εργαζομένων στα ψυχιατρεία

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 11:46
UPD:13:59
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Έξω από το υπουργείο Υγείας έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στα ψυχιατρεία, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα.

Κατόπιν πρόσκλησης της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή, η οποία βρέθηκε αυτοπροσώπως στη συγκέντρωση, εξαμελής αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

NAFTEMPORIKIGR

Οι συζητήσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 12:00, ωστόσο αναβλήθηκαν για μία ώρα, καθώς εντός του υπουργείου βρίσκεται σε εξέλιξη υπηρεσιακό συμβούλιο.

Λόγω της κινητοποίησης είναι κλειστή η οδός Αριστοτέλους.

«Βράζει» ο κλάδος της Υγείας

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων, στην κινητικότητα και την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) θα συνεδριάσει στις 13:00 για να λάβει αποφάσεις κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων εν όψει της απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 18 - 19 Σεπτεμβρίου, ενώ η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει ήδη αποφασίσει να συμμετάσχει στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Αύριο, Τετάρτη, τα νοσοκομεία, οι δομές της Πρόνοιας, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ έχουν κηρύξει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00.

 Στο πλαίσιο της αυριανής κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30, ενώ στην περιφέρεια οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή