Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Ανάγκη για «σθεναρή» απάντηση στη χρήση χημικών όπλων

Δηλώσεις από τις Βρυξέλλες
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 15:57
UPD:16:50
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

«Νομίζω ότι υπάρχει συμφωνία ότι χρειαζόμαστε μια αυστηρή διεθνή αντίδραση ώστε να αποτραπεί η χρήση χημικών όπλων στο μέλλον. Θα στείλουμε, θα έλεγα, ένα επικίνδυνο μήνυμα στους δικτάτορες σε όλο τον κόσμο εάν μείνουμε άπραγοι και δεν αντιδράσουμε», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Για την αναγκαιότητα «σθεναρής» διεθνούς απάντησης στις επιθέσεις με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου στη Συρία έκανε λόγο, τη Δευτέρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, από τις Βρυξέλλες.

NATO

Η συνέντευξη Τύπου του Α.Φ. Ράσμουσεν

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι φοβερές πράξεις, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή εκατοντάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών, δεν μπορούν να αγνοηθούν», είπε ο κ. Ράσμουσεν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Νομίζω ότι υπάρχει συμφωνία ότι χρειαζόμαστε μια αυστηρή διεθνή αντίδραση ώστε να αποτραπεί η χρήση χημικών όπλων στο μέλλον. Θα στείλουμε, θα έλεγα, ένα επικίνδυνο μήνυμα στους δικτάτορες σε όλο τον κόσμο εάν μείνουμε άπραγοι και δεν αντιδράσουμε», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

NATO

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Ο κ. Ράσμουσεν σημείωσε δε ότι είναι πεπεισμένος πως είναι η συριακή κυβέρνηση η οποία ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού.

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή