Αλ. Τσίπρας: Ο λαός μπορεί να διεκδικήσει διέξοδο σωτηρίας

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 15:13
UPD:15:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συζητά με τους αντιπρόσωπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ και τον πρόεδρο Θέμη Μπαλασόπουλο κατά την διάρκεια συνάντησης στα γραφεία του κόμματος.

A- A A+

Τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου συμπαράταξης, που με ανένδοτο αγώνα θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προσφύγει σε εκλογές, επιθυμεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΕ - ΟΤΑ ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός, «παρά τη φάση της βουβής οργής» που διέρχεται, μπορεί να εκφράσει την αντίθεσή του και να διεκδικήσει διέξοδο σωτηρίας με μια πολιτική λύση, δηλαδή μέσα από τις κάλπες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει σοβαρό ζήτημα κυριαρχίας της χώρας, μετά και τη συζήτηση στη Γερμανία για τη χορήγηση νέου δανείου στην Ελλάδα, που θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αυριανή δίκη συνδικαλιστών της ΠΟΕ- ΟΤΑ για κινητοποιήσεις που είχαν γίνει το 2011, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτή εντάσσεται σε σχέδιο ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και κοινωνικών αντιστάσεων. Όπως ανέφερε, είναι μια πολιτική δίκη και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη.

«Μετά και τις πολιτικές επιστρατεύσεις, είναι σαφές ότι έρχεται η ποινικοποίηση των αγώνων, κάτι που αντανακλά τον πανικό και τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στις αντιστάσεις», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι

«Η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει τους συνδικαλιστές, αλλά εμείς θέλουμε να τρομοκρατήσουμε όλους αυτούς, που οδηγούν τον λαό στη φτώχεια», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

«Δεν έχουμε κλαδικά αιτήματα, αλλά ένα γενικότερο ζήτημα που είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή