Φυγή από τα προβλήματα της καθημερινότητας και του ολοένα και πιο πιεστικού διεθνούς περιβάλλοντος επιχειρεί ο Πρωθυπουργός επαναφέροντας το λεγόμενο «success story». Η αυτονόητη για τον ίδιο, τετριμμένη για την αντιπολίτευση, ανακαίνιση του θέματος των περίφημων επενδύσεων και της ανάπτυξης που σε λίγο έρχεται είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση. Χρόνο για να περάσει ο «σκληρός» Σεπτέμβρης στο εσωτερικό της χώρας και να διεξαχθούν επιτέλους οι γερμανικές εκλογές.
Οι απεργίες, ήδη η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε απεργιακές κινητοποιήσεις για 18 και 19 Σεπτεμβρίου, οι κόντρες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όπως αυτή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου και η αναταραχή στην εκπαίδευση, στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων και των νοσοκομειακών συνθέτουν ένα σταυρόλεξο για δύσκολους λύτες.
Ευτυχώς, έλεγε συνεργάτης του Πρωθυπουργού που το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας μετατέθηκε για το τέλος του έτους και ο σκόπελος της ψήφισής του από τη Βουλή πάει για αργότερα. Για να καταλήξει με νόημα ότι με την τρόικα όμως ποτέ δεν ξέρεις. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς τις δηλώσεις Μέρκελ ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να έχει μπει στη ζώνη του ευρώ και την εμμονή Σόιμπλε στο τρίτο χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης για τη χώρα μας που θα είναι πιο περιορισμένο, τότε τα προβλήματα για την κυβέρνηση Σαμαρά μοιάζουν και είναι βουνό.
Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να «αγοράζει» χρόνο. Αν η ανακαίνιση του λεγόμενου success story με επενδύσεις ουσιαστικές όπως αυτή της Philip Morris στο Αγρίνιο ή οι συναντήσεις με επικεφαλής μεγάλων ξένων εταιρειών στη χώρα μας όπως της Nestle και της IBM, θα της το επιτρέψουν, μένει να το δούμε.
Στο Μαξίμου στην παρούσα φάση προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία και ελπίζουν κάποια στιγμή να φανεί ένα φως στην άκρη του τούνελ γιατί τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.
Τη Δευτέρα πάντως θα συνεχιστεί η συζήτηση μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου για την τύχη της αμυντικής βιομηχανίας και τις απαιτήσεις της τρόικας ενώ ο ΟΛΠ θα μπει σε ρότα πλήρους ιδιωτικοποίησης μετά τη συμφωνία φιλικού διακανονισμού που επετεύχθη μεταξύ του Οργανισμού και της Cosco-ΣΕΠ και πάλι με έντονη την πρωθυπουργική σφραγίδα.