Κινεζική εταιρεία «κλέβει» κορυφαίο στέλεχος της Google

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 10:12
UPD:10:12
EPA/EVERETT KENNEDY BROWN

Ο Μπάρα ανακοίνωσε την αποχώρησή του μέσω του Google+, γράφοντας πως αποφάσισε να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του μετά από μερικά χρόνια συνεργασίας με την κορυφαία ομάδα με την οποία είχε δουλέψει ποτέ.

A- A A+

Την απόφαση να αφήσει πίσω του την Google για χάρη της κινεζικής Xiaomi πήρε ένα από τα κορυφαία στελέχη του αμερικανικού κολοσσού, ο Χιούγκο Μπάρα. Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του τμήματος product management για το Android ήταν στην εταιρεία από το 2008. Η αποχώρησή του επιβεβαιώθηκε από την Google.

Ο Μπάρα ανακοίνωσε την αποχώρησή του μέσω του Google+, γράφοντας πως αποφάσισε να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του μετά από μερικά χρόνια συνεργασίας με την κορυφαία ομάδα με την οποία είχε δουλέψει ποτέ. «Σε μερικές εβδομάδες θα ενταχθώ στην ομάδα της Xiaomi στην Κίνα για να τους βοηθήσω να επεκτείνουν την απίστευτη γκάμα προϊόντων τους και τις διεθνείς επιχειρήσεις τους, ως αντιπρόεδρος της Xiaomi Global» έγραψε σχετικά.

Η Xiaomi, που εδρεύει στο Πεκίνο, κατασκευάζει smartphones και άλλες καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές. Ιδρύθηκε το 2010 και από το 2011, έτος κατά το οποίο κυκλοφόρησε την πρώτη συσκευή της, έχει σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη, με την αξία της αυτή τη στιγμή να υπολογίζεται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, έχει κατά καιρούς κατηγορηθεί ότι κλέβει ιδέες από τους δυτικούς ανταγωνιστές της. Παρόλα αυτά, είναι η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο των smartphones στην Κίνα.

Η όλη υπόθεση ενδεχομένως να έχει και μια πιο «προσωπικού» χαρακτήρα διάσταση, καθώς η αποχώρηση του Μπάρα συμπίπτει με αναφορές περί χωρισμού του συνιδρυτή της Google, Σεργκέι Μπριν, από τη σύζυγό του εδώ και μερικούς μήνες, οι οποίες συνοδεύονται από φημολογία πως ο Μπριν έχει συνάψει σχέση με εργαζόμενη της Google με την οποία είχε παλαιότερα σχέση ο Μπάρα. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το BBC, η αποχώρηση δεν σχετίζεται με προσωπικά ζητήματα τέτοιου είδους, καθώς ο Μπάρα φέρεται να διαπραγματευόταν με την Xiaomi εδώ και καιρό.

Ο Μπάρα θα αναλάβει τα καθήκοντά του στην Xiaomi τον Οκτώβριο, όπως έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λέι Τζουν- ο οποίος αποκαλείται από πολλούς «ο Κινέζος Στιβ Τζομπς»-  σε δημοσίευσή του στο Weibo (την κινεζική «έκδοση» του Twitter). Το πιο πρόσφατο προϊόν της Xiaomi είναι το Hongmi: ένα χαμηλού κόστους smartphone που έχει ήδη σημειώσει τεράστια επιτυχία.

Προτεινόμενα για εσάς