Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2003 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, που κατά τόπους θα είναι έντονες, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στις πεδινές περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Στη Δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα πάντως, θα υπάρχουν και πρόσκαιρα διαστήματα βελτίωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στο Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 9 βαθμούς και στα νησιά από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη, στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες τοπικά θα είναι έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στις πεδινές περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις και στο Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις στη γύρω ορεινή ζώνη και βροχή ή χιονόνερο στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή