Συνάντηση Βενιζέλου - Αβραμόπουλου στις 11:00 για τη Συρία

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 09:47
UPD:10:30
Phasma/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Οι εξελίξεις στη Συρία αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει στις 11:00 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε χθες «εξαιρετικά ανησυχητική» την κατάσταση στη Συρία, τονίζοντας ότι η «χρήση χημικών όπλων, είναι απάνθρωπη, είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει, προφανώς, αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ενδεχόμενη έμμεση ή άμεση εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτικές ενέργειες κατά της Συρίας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητεί έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει ο Πρωθυπουργός για την κατάσταση και τις προθέσεις της κυβέρνησης.

«Οι δραματικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και η προετοιμασία στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, καθιστά απαραίτητη την ενημέρωση των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού από τον Πρωθυπουργό», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Όπως αναφέρει, «η ενημέρωση κρίνεται απολύτως απαραίτητη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η χώρα δέχεται πιέσεις και αιτήματα, ώστε να διευκολύνει τη στρατιωτική επέμβαση».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή