Στο υπουργείο Παιδείας στις 15:00 το δ.σ. της ΔΟΕ

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 10:33
UPD:11:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
A- A A+

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα έχει σήμερα στις 15:00 το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).

Όπως αναφέρει η ΔΟΕ, επί τάπητος θα τεθεί «το σύνολο των συσσωρευμένων προβλημάτων (καθυστέρηση αποσπάσεων, μετατάξεις, αδιοριστία, προσλήψεις αναπληρωτών, υποχρηματοδότηση) που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης και θα απαιτηθούν απαντήσεις και λύσεις για την άμεση αντιμετώπισή τους».

Εν τω μεταξύ, χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε την Τρίτη η πολύωρη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ με θέμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου τις πρώτες ημέρες του νέου σχολικού έτους, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για το εύρος και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ανάμεσα στις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στην Ομοσπονδία.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών θα πραγματοποιήσουν νέα συνεδρίαση την Πέμπτη προκειμένου να υιοθετήσουν κοινή στάση.

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεδριάσουν οι ΕΛΜΕ, ενώ στις 10 του μηνός, μία ημέρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, θα συγκληθεί η ολομέλεια των ΕΛΜΕ προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι οι όποιες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά την πρώτη εβδομάδα του  νέου σχολικού έτους.


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή