Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές με τα βλέμματα στη Συρία

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 07:31
UPD:07:31
A- A A+

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται τα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να ανεβαίνουν, με τα βλέμματα των επενδυτών στραμμένα στη Συρία και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης από δυνάμεις της Δύσης.

Στα μέσα της συνεδρίασης, ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο υποχωρούσε κατά 2,32%, o SX200 του χρηματιστηρίου του Σίδνεϊ κατά 1,16%, ο Kospi στη Σεούλ κατά 0,95% και ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ κατά 1,36%. Σταθερός παρέμενε ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Σανγκάης.

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, αφού έφθασαν χθες στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών για το WTI και των τελευταίων έξι μηνών για το Brent.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του WTI παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 1,26 δολάριο ανά βαρέλι στα 110,27 δολάρια, ενώ το Brent ενισχύθηκε κατά 1,54 δολάριο και διαμορφώθηκε στα 115,90 δολάρια ανά βαρέλι.

«Η πιθανότητα στρατιωτικού πλήγματος στη Συρία αυξάνεται κάθε λεπτό και οι επενδυτές ανησυχούν ότι αυτό θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή (της Μέσης Ανατολής)», δήλωσε η Κάθι Λιέν, αναλύτρια του BK Asset Management.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή