Σκόπια: Ο Ντάρκο Αγκέλοφ νέος επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στην Αθήνα

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 16:33
UPD:16:45
EPA/GEORGI LICOVSKI

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ των Σκοπίων, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ενέκρινε τον κατάλογο με τους 25 νέους πρέβεις της χώρας που πρότεινε το υπουργείο Εξωτερικών και απομένει η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών για την τοποθέτησή τους (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Από τον μέχρι σήμερα πρέσβη της ΠΓΔΜ στη Βουδαπέστη, Ντάρκο Αγκέλοφ, αναμένεται να αντικασταθεί ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στην Αθήνα Σάσο Στέφκοφ.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ των Σκοπίων, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ενέκρινε τον κατάλογο με τους 25 νέους πρέβεις της χώρας που πρότεινε το υπουργείο Εξωτερικών και απομένει η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών για την τοποθέτησή τους.

Ο εν λόγω κατάλογος περιλαμβάνει αλλαγές πρέσβεων σε Αθήνα και Ουάσινγκτον, με τον κ. Αγκέλοφ να αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της ΠΓΔΜ στην Αθήνα. Πρέσβης στην Ουάσινγκτον τοποθετείται ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ζητήματα ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, Βάσκο Ναουμόφσκι, αντικαθιστώντας τον Ζόραν Γιόλεφσκι.

Για την ώρα, δεν διευκρινίζεται εάν ο κ. Ναουμόφσκι θα αναλάβει παράλληλα και εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, στη θέση του κ. Γιόλεφσκι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο των Σκοπίων, στον κατάλογο των νέων πρέσβεων που ενέκρινε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι ως πρέσβη στην Κροατία, ενώ ο πρέσβης της ΠΓΔΜ στη Χάγη και πρώην εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, θα τοποθετηθεί πρέσβης στη Μόσχα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή