Δύο άντρες συνελήφθησαν κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2003 17:47
UPD:17:53

A- A A+

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε δύο άνδρες, κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Πρόκειται για ένα απλό προληπτικό μέτρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τη σημασία των συλλήψεων αυτών.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από άντρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας νωρίς το απόγευμα στο Χούνσλοου, συνοικία που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, και μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στο δυτικό Λονδίνο.

Η βρετανική πρωτεύουσα βρίσκεται και σήμερα σε κατάσταση συναγερμού. Τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο Χίθροου καθώς υπάρχουν ανησυχίες για την εκδήλωση επίθεσης με πύραυλο εναντίον αεροπλάνου.

Μιλώντας σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου ο βρετανός υπουργός Εσωτερικών Ντέιβιντ Μπλάνκετ δήλωσε ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει μια πραγματική και σοβαρή τρομοκρατική απειλή. «Ο πληθυσμός πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού αλλά δεν πρέπει να πανικοβάλλεται», τόνισε ο Μπλάνκετ απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης σχετικά με τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη Βρετανία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή