Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2003 07:01
A- A A+

Λίγες νεφώσεις στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιονια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 5 έως 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μείον 2 έως 9 βαθμούς και στα νησιά από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα είναι αυξημένες και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρες βροχές στα πεδινά κυρίως της Νότιας Ελλάδας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι ισχυροί εως πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νόμου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα το πρωΐ πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωϊνές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή