Σε επιφυλακή Ουάσινγκτον και Λονδίνο

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2003 07:49
A- A A+

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο, για την αποτροπή πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στη Βρετανία, εκατοντάδες στρατιώτες με τεθωρακισμένα οχήματα, φυλάσσουν το αεροδρόμιο Heathrow, έξω από το οποίο, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε χθες δύο άτομα.

Χθες επίσης, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων, έκλεισε για περίπου τέσσερις ώρες τμήμα του αεροδρομίου του Gatwick και πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν όταν συνελήφθη ένας 37χρονος σε πτήση της British Airways, από τη Βενεζουέλα, με μία μη ενεγοποιημένη χειροβομβίδα στις αποσκευές του.

«Υποχρεωθήκαμε να ματαιώσουμε 32 πτήσεις, γεγονός που επηρέασε περίπου 2.500 επιβάτες», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα με τις ώρες πτήσεων, θα συνεχιστούν και σήμερα το πρωΐ.

Ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών, Ντέϊβιντ Μπλάνκετ, δήλωσε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει μια πραγματική και σοβαρή τρομοκρατική απειλή και κάλεσε τον πληθυσμό να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Την ίδια ώρα αντιαεροπορικοί πύραυλοι και μαχητικά αεροσκάφη έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για την προστασία της Ουάσινγκτον, ενώ οδηγίες έχουν δοθεί στα μεγάλα νοσοκομεία να έχουν έτοιμα αντίδοτα εμβόλια για πιθανή επίθεση με κυάνιο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή