Περιστατικό ομηρίας στο Ίνγκολσταντ - Ακύρωσε προγραμματισμένη ομιλία της η Μέρκελ

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 16:14
UPD:16:23
REUTERS/MICHAEL DALDER

Ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας καταφθάνουν στο δημαρχείο της πόλης  Ίνγκολσταντ.

A- A A+

Περιστατικό ομηρίας στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολσταντ, στη Βαυαρία, υποχρέωσε την καγκελάριο Μέρκελ να ακυρώσει προεκλογική της ομιλία στην πόλη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης -ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι οπλισμένος- κρατούσε τρεις ομήρους στο δημαρχείο, εκ των οποίων, όπως έκανε γνωστό η τοπική εφημερίδα Donau Kurier, φέρεται να απελευθέρωσε τον αντιδήμαρχο Ζεπ Μίσλμπεκ.

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά πληροφορία για τους άλλους δύο ομήρους, που πιστεύεται ότι είναι μια υπάλληλος στην υποδοχή του αντιδημάρχου και άλλος ένας εργαζόμενος στον δήμο. 

Όσον αφορά τον δράστη, πιθανολογείται ότι πρόκειται για 23χρονο, ο οποίος απέδρασε από ψυχιατρική κλινική. Σύμφωνα με την Donau Kurier, είχε καταδικαστεί σε εγκλεισμό ενός έτους και οκτώ μηνών λόγω της εμμονής του να παρακολουθεί κρυφά μία 25χρονη δημοτική υπάλληλο, 

EURONEWSGREEK

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η υπόθεση ομηρίας σχετίζεται με την προεκλογική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), στην οποία επρόκειτο να μιλήσουν τόσο η Μέρκελ όσο και ο Χορστ Ζεεχόφερ, επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η προεκλογική συγκέντρωση ακυρώνεται λόγω του περιστατικού στο δημαρχείο.

Στη Γερμανία διεξάγονται ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές την 22α Σεπτεμβρίου, ενώ στο κρατίδιο της Βαυαρίας γίνονται τοπικές εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή