ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία διαπλοκής η υπόθεση Σταυρίδη

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 13:35
UPD:19:36
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS

Η υπόθεση με την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, δεν αποτελεί παρά την πρώτη, καθαρή ομολογία της βρόμικης σχέσης μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων, υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

A- A A+

Ομολογία διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση Σταυρίδη, προειδοποιώντας πως όσοι έχουν προβεί σε πράξεις που επιβαρύνουν το Δημόσιο, θα λογοδοτήσουν αναδρομικά στη δικαιοσύνη.

Η υπόθεση με την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, δεν αποτελεί παρά την πρώτη, καθαρή ομολογία της βρόμικης σχέσης μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων, υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου, ενώ οι ευθύνες αυτών που  διόρισαν τον κ. Σταυρίδη είναι τεράστιες και δεν σβήνονται από την παραίτησή του.

Τo ΤΑΙΠΕΔ, επαναλαμβάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, αποτελεί «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης». «Πρόκειται», αναφέρεται χαρακτηριστικά, για ένα εργαλείο της τρόικας, εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής,  που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει να δει η Ευρώπη από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας».

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε επανειλημμένα στη Βουλή τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, και επεσήμανε τις κατάφωρα αντισυνταγματικές διαδικασίες λειτουργίας του, καθώς και την πλήρη απουσία κοινοβουλευτικού και κοινωνικού ελέγχου, η  κυβέρνηση μας κατηγορούσε ως ψεύτες και λαϊκιστές», τελικά, όμως, σημειώνεται με νόημα στην ίδια ανακοίνωση, «οι "σοβαροί μεταρρυθμιστές" είναι εκείνοι που ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα των επιχειρηματιών αφού πρώτα έχουν υπογράψει το ξεπούλημα της πιο κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης έναντι πινακίου φακής».

Το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού και της περιουσίας του πρέπει να σταματήσει, διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα υπογραμμίζει πως η υπόθεση Σταυρίδη δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τον πιο ασφυκτικό έλεγχο του Ταμείου από τους δανειστές, «έτσι ώστε να  προχωρήσει την επόμενη περίοδο με ακόμα πιο ταχύ, ανεξέλεγκτο και αδιαφανή τρόπο τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων σε δημόσια αγαθά όπως είναι το νερό».  

Τέλος, για μια ακόμη φορά, προειδοποιεί ότι όσοι έχουν προβεί σε πράξεις που επιβαρύνουν το δημόσιο θα λογοδοτήσουν αναδρομικά στη δικαιοσύνη, καθώς και ότι δεν αναγνωρίζει «καμία διαδικασία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας  που στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».

Η έξοδος από την κρίση, καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι από την εκποίησή της, από τη στήριξη των δημόσιων επιχειρήσεων, την εξυγίανση και την ανασυγκρότησή τους, την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Σ. Κεδίκογλου: Η γνώστη μέθοδος των απειλών στους επενδυτές

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η κυβέρνηση ενεργεί πάντα με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να προχωρήσει καμία από τις αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία μας και γι’ αυτό καταφεύγει στη γνωστή του μέθοδο των απειλών στους επενδυτές. Δεν θα καταφέρουν τίποτα. Η Ελλάδα θα αλλάξει», ξεκαθάρισε στη δήλωσή του ο κ. Σίμος Κεδίκογλου.

«Θα λογοδοτήσετε», επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετεί η κυβέρνηση είναι αυτά των δανειστών, καθώς και της εγχώριας διαπλοκής, ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του ότι θα βάλει τέλος «στο αμαρτωλό καθεστώς διαπλοκής που εξέθρεψε για χρόνια ο δικομματισμός κα γιγαντώνει τώρα η μνημονιακή κυβέρνηση».

Αν κάποιοι αισθάνονται απειλή από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνοι που ξεπουλάνε όσο όσο την περιουσία του ελληνικού λαού και μια μέρα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για τα μνημονιακά τους εγκλήματα. Τους υποσχόμαστε ότι δεν θα τους διαψεύσουμε, διαμηνύει στο ίδιο ύφος η Κουμουνδούρου.

«Ποια συμφέροντα, επιχειρηματικά και άλλα, εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να εμποδίσει τις αποκρατικοποιήσεις; Γιατί απαξιώνει κάθε προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση; Ποιοι είναι από πίσω του; Όποιοι και αν είναι, ματαιοπονούν», αντέτεινε ο κ. Κεδίκογλου με νεότερη δήλωσή του.

Ρ. Μακρή: Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων

«Οι μηχανές του Learjet ανάγκασαν τον κ. Στουρνάρα να παραιτήσει τον διαχρονικά κομματικό εκλεκτό, τον οποίο κατήγγειλα επανειλημμένως στη Βουλή», σχολίασε από την πλευρά της η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή.

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, με την παραίτηση Σταυρίδη, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι καταγγελίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων για ανεπάρκεια, κακοδιοίκηση, διαπλοκή και διαφθορά σε ό,τι αφορά το ΤΑΙΠΕΔ.

«Αυτά που επισημαίναμε και καταγγείλαμε εδώ και ένα χρόνο έρχεται να επιβεβαιώσει η πραγματικότητα, πίσω από την οποία τρέχουν ασθμαίνοντας και αγκομαχώντας ο κ. Σαμαράς και οι υπουργοί του, προσπαθώντας με σπασμωδικές κινήσεις να καλύψουν τα αδικαιολόγητα. Αυτούς τους "τζαμπατζήδες" τους δέχεται το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο πιστεύει ότι με παραιτήσεις θα διαγραφούν οι όποιες ποινικές ή άλλες ευθύνες φέρουν, όσοι χαρίζουν δημόσια περιουσία για μικρά ή μεγάλα "δωρεάν" ταξίδια, προσφορά των αγοραστών», παρατήρησε χαρακτηριστικά η βουλευτής και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει όλες τις ενέργειες του μέχρι πρότινος προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και να αποδώσει πλήρη διαφάνεια.

Χρυσή Αυγή: Γιατί δεν κλήθηκε ακόμα από τον εισαγγελέα ο Σταυρίδης;

Να κληθούν άμεσα από τις εισαγγελικές αρχές οι κ.κ.Σταυρίδης και Μελισσανίδης, ζητεί η Χρυσή Αυγή καθώς και να ακυρωθεί η διαδικασία εξαγοράς του ΟΠΑΠ.

«Η συγκυβέρνηση έχει πλέον ποινικές ευθύνες για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και σύντομα οι ένοχοι θα πάνε στη φυλακή. Οι Σαμαράς και Στουρνάρας, που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για αυτά τα εγκλήματα, θα δώσουν λόγο στην ελληνική Δικαιοσύνη, όση κάλυψη και αν τους παρέχουν οι ξένοι δυνάστες της χώρας», είναι το μήνυμα που στέλνει η Χρυσή Αυγή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή