Ινδία: Δεκάδες προσκυνητές νεκροί σε σιδηροδρομικό δυστύχημα

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 11:16
UPD:18:50
REUTERS/STRINGER/INDIA
Το δυστύχημα εξαγρίωσε κατοίκους της περιοχής και επιβάτες, οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον μηχανοδηγό και έβαλαν φωτιά σε έξι βαγόνια.
A- A A+

Τουλάχιστον 35 ινδουιστές προσκυνητές σκοτώθηκαν όταν τρένο έπεσε πάνω τους τη στιγμή που διέσχιζαν τις σιδηροδρομικές γραμμές στην ανατολική Ινδία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

EURONEWSGREEK

Το δυστύχημα εξαγρίωσε κατοίκους της περιοχής και επιβάτες, οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον μηχανοδηγό και έβαλαν φωτιά σε έξι βαγόνια. Προκάλεσαν επίσης μεγάλες καταστροφές στο σιδηροδρομικό σταθμό της Νταρχάρα. Οι υπάλληλοι του σταθμού τον εγκατέλειψαν φοβούμενοι ότι θα δεχθούν επίθεση.

REUTERS

Οι προσκυνητές διέσχιζαν τις σιδηροδρομικές γραμμές στο κρατίδιο Μπιχάρ, περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του κρατιδίου, Πάτνα, όταν το τρένο έπεσε πάνω τους.

Κάθε χρόνο στην Ινδία σημειώνονται περίπου 300 σιδηροδρομικά δυστυχήματα που οφείλονται ή σε συγκρούσεις ή σε εκτροχιασμούς, και περίπου 40 άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά είτε διασχίζοντας τις σιδηροδρομικές γραμμές είτε πέφτοντας από υπερφορτωμένα τρένα.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή