Σύμπτωση απόψεων κυβέρνησης-Ν.Δ. σε θέματα άμυνας και ασφάλειας

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2003 13:23
A- A A+

Σύμπτωση απόψεων, ως προς το θέμα της αντιμετώπισης των θεμάτων άμυνας και ασφάλειας της χώρας, διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, με τον τομεάρχη Εξωτερικών και Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, πρέσβη Πέτρο Μολυβιάτη, στην οποία εξετάστηκε επίσης η κρίση στο Ιράκ.

Στα θέματα άμυνας και ασφάλειας πρέπει να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συναίνεση από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και να ασκείται ο έλεγχος από την αντιπολίτευση, καθώς αυτός αποτελεί στοιχείο της δημοκρατίας μας, δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου.

Η Νέα Δημοκρατία περιβάλλει με εκτίμηση τις Ενοπλες Δυνάμεις και πιστεύει ότι στα θέματα ασφάλειας της χώρας πρέπει να υπάρχει ενιαία μακροπρόθεσμη στρατηγική, που να μην αλλάξει όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις και η κριτική να ασκείται όπου και όταν κρίνεται απαραίτητο, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μολυβιάτης.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κύπρο, τόσο ο κ. Παπαντωνίου όσο και ο κ. Μολυβιάτης συμφώνησαν ότι είναι απόλυτα σεβαστή η ετυμηγορία του κυπριακού λαού και τόνισαν ότι ο νέος πρόεδρος θα συμβάλλει στην εξεύρεση βιώσιμης λειτουργικής και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό με κύριο γνώμονα το συμφέρον της Κύπρου.

Οσον αφορά στις εξελίξεις στην κρίση με το Ιράκ, ο κ. Παπαντωνίου επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου ανάμεσα στις ευρωπαϊκές δυνάμεις για την εξάντληση των περιθωρίων για ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.

Σε ερώτηση αν η Νέα Δημοκρατία συμμερίζεται ότι θα πρέπει να ενισχυθεί στρατιωτικά η Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο από το Ιράκ, αν αυτός υπάρξει, ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την κρίση του Ιράκ, πρέπει να στηρίζονται στο σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Εάν αυτό το μέτρο είναι μέσα στο πνεύμα των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, τότε βεβαίως η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να έχει αντίρρηση, πρόσθεσε. Και σε ερώτηση αν υπάρχει αυτή η διεθνής νομιμότητα, ο κ. Μολυβιάτης απάντησε : «Δεν το ξέρω αυτό».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή