Ανίκητος ο Ναδάλ

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013 10:14
UPD:12:14
REUTERS/JOHN SOMMERS II
A- A A+

Την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται στο 2013 πιστοποίησε ξανά ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος νίκησε 2-1 σετ το Ρότζερ Φέντερερ και πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά Masters του Σινσινάτι.

Ο τελευταίος χρονικά προημιτελικός ήταν εξαιρετικός, καθώς ο Ελβετός έκανε ένα από τα καλύτερά του εφετινά παιχνίδια. Προηγήθηκε με 1-0 (7-5), αλλά ο Ισπανός έκανε τη μεγάλη ανατροπή και με πήρε τα δύο επόμενα με 6-4, 6-3, φτάνοντας στην τρίτη διαδοχική νίκη επί του μεγάλου αντιπάλου του.

Ο Φέντερερ, που ήταν ο κάτοχος του τίτλου, υπέστη διπλή «ζημιά», καθώς εκτός του ότι απέτυχε να διατηρήσει τα σκήπτρα του, από την επόμενη εβδομάδα θα πέσει στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης. Γεγονός που είχε να συμβεί εδώ και περίπου 10 χρόνια, όταν είχε βρεθεί και πάλι εκτός πεντάδας. Αν,μάλιστα, ο Αργεντινός Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο καταφέρει να περάσει στον τελικό(παίζει με τον Ίσνερ), τότε ο Φέντερερ θα βρεθεί ακόμη μία θέση πιο κάτω (7ος).

Από την άλλη, ο Ναδάλ είναι πλέον δύο νίκες μακριά από τον ένατο τίτλο του μέσα στο 2013 και την άνοδό του στο Νο 2 του κόσμου  (στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει το Μπέρντιχ).  Αν ο Ισπανός πάρει το τρόπαιο, τότε θα βρθεί ακόμη πιο κοντά στην κορυφή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις