Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013 08:03
UPD:11:28
EUROKINISSI/ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Παρασκευή σε δασική έκταση στη θέση Κατσιμίδι, κοντά στο στρατόπεδο Κατσιμιδίου και νότια της Ιπποκρατείου Πολιτείας (σ.σ: μεταξύ Βαρυμπόμπης και δασοκτήματος Τατοϊου).

A- A A+

Συνελήφθησαν δύο άτομα για πυρκαγιές και ένα ακόμη για απόπειρα πυρκαγιάς, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, συνέλαβαν έναν  56χρονο Έλληνα ως υπαίτιο για τη χθεσινή φωτιά στο Κατσιμίδι του Δήμου Ωρωπού Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Αθηνών με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Επιπλέον, υπάλληλοι του ανακριτικού γραφείου Χίου της Πυροσβεστικής προχώρησαν στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού, ο οποίος θεωρείται υπαίτιος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, στην περιοχή Καψάλα, μεταξύ Βικίου - Καμπιών, του Δήμου Καρδάμυλων, στη Χίο.

Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Χίου, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Παράλληλα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα αστυνομικοί συνέλαβαν, κατά τη διάρκεια περιπολίας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στο Καπανδρίτι, έναν 67χρονο, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μπιτόνια και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό.

Η αστυνομία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εμπρησμών της Πυροσβεστικής, εξετάζει το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας κοντά σε δασικές εκτάσεις, με εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από τη δύση ως την ανατολή του ηλίου, ισχύει ως και την Κυριακή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή