Μαίνεται η πυρκαγιά στη Θάσο

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013 07:32
UPD:11:59
EUROKINISSI/ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή σε χαράδρα στην περιοχή Καλλιράχη Θάσου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του δημάρχου έχει έχει κάψει περισσότερα από πέντε χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και θαμνωδών εκτάσεων.

Στο σημείο επιχειρούν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής με 52 πυροσβέστες και 59 άτομο πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η πρόσβαση προς το σημείο της φωτιάς είναι πολύ δύσκολη, καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή. Νωρίς το πρωί έφθασαν στο νησί και νέα εκσκαπτικά μηχανήματα της Υπηρεσίας Πολιτιστικής Προστασίας της Περιφέρειας, μετά τα ερπυστριοφόρα του στρατού που βρίσκονται από χθες το βράδυ στο νησί.

Για τον καλύτερο συντονισμό του έργου της πυρόσβεσης βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης και ο περιφερειακός διοικητής ΑΜ-Θ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι οικισμοί Καλλιράχης και Μαριών, ενώ όλες οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και προσβάσεων, όσο γίνεται πιο κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, τόνισε ότι η κινητοποίηση ολόκληρου του μηχανισμού, τόσο σε επίπεδο δήμου όσο και Περιφέρειας ΑΜΘ, είναι πολύ μεγάλη. «Η προσπάθεια που γίνεται απ‘ όλους τους εμπλεκόμενους είναι να ελεγχθεί η φωτιά και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους οικισμούς». «Ωστόσο», πρόσθεσε, «είναι λυπηρό ότι η φωτιά κατάστρεψε το μέρος του δάσους που είχε αναδασωθεί μετά τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά του 1989».

Την ίδια ώρα, σε ύφεση είναι η φωτιά στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας, ενώ οι πυρκαγιές στις Λιβανάτες Φθιώτιδας και στο Κατσιμίδι Αττικής έχουν τεθεί από χθες υπό μερικό έλεγχο.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή