Σούπερ Λίγκα: Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013 00:41
UPD:00:48
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Ξεκινάει σήμερα ο εφετινός μαραθώνιος της Σούπερ Λίγκας με τις 18 ομάδες να ρίχνονται στη μάχη του πρωταθλήματος.

Νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές και με δύο ομάδες περισσότερες, το κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας ανοίγει την «αυλαία» του με τρεις αναμετρήσεις, συνεχίζεται αύριο με πέντε, ενώ τη Δευτέρα θα διεξαχθεί η τελευταία μεταξύ Καλλονής-Ολυμπιακού.

Παρά την οικονομική κρίση οι περισσότερες ομάδες δαπάνησαν αρκετά χρήματα και οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στα γήπεδα μερικά μεγάλα ονόματα της «στρογγυλής θεάς». Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο είναι αυτό του Χαβιέρ Σαβιόλα του Ολυμπιακού, με τον Αργεντινό να αποτελεί το πιο «βαρύ χαρτί» των «ερυθρόλευκων» στην προσπάθεια που θα κάνουν να διατηρλησουν τα σκήπτρα τους.

Στα αξιοσημείωτα του νέου πρωταθλήματος είναι η επιστροφή του Απόλλωνα Σμύρνης στην πρώτη κατηγορία μετά από 13 χρόνια απουσίας, ενώ από την άλλη, η Καλλονή θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία. Επίσης, Εργοτέλης και Παναιτωλικός είχαν ένα πολύ σύντομο πέρασμα από τη Β΄ εθνική κι επιστρέφουν με σκοπό...να μείνουν.

Σε επίπεδο προπονητών η πρόσληψη του Χούουμπ Στέφενς στον ΠΑΟΚ, αλλά και οι μεταγραφές που έκανε η διοίκηση με κορυφαία του Μίροσλαβ Στοχ,  καθιστά το «δικέφαλο του Βορρά» -θεωρητικά πάντα-ως τον πιο βασικό αντίπαλο του Ολυμπιακού στη μάχη του τίτλου.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο του νέου πρωταθλήματος θα είναι η απουσία της ΑΕΚ, εντός τεράστιου μεγέθους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Ένωση υποβιβάστηκε και θα επιδιώξει από την Football League 2 να επιστρέψει όσο το δυνατό συντομότερα εκεί που πραγματικά ανήκει.

Ίσως η πιο απρόβλεπτη ομάδα της εφετινής περιόδου να είναι ο Παναθηναϊκός. Με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα, οι «πράσινοι» θα παρουσιάσουν μία εντελώς νέα ομάδα, ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Ο Γιάννης Αναστασίου καλείται να διαχειριστεί το υλικό που έχει στα χέρια του και να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. 

                   Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Σάββατο 17/08

Ατρόμητος-Εργοτέλης (19:15, Novasports 2)

Πλατανιάς-Βέροια (19:15 Novasports 1)

ΠΑΟΚ-Ξάνθη (21:30 Novasports 2).

Κυριακή 18/08

Απόλλων-Άρης (19:15 Novasports 4)

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα (19:15 Novasports 2)

Λεβαδειακός-Πανθρακικός (19:15 Novasports 7)

ΟΦΗ-Πανιώνιος (19:15 Novasports 3)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός (21:30 Novasports 1)

.
Δευτέρα 19/08 

Καλλονή-Ολυμπιακός (21:30, Novasports 1).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις