Ισινμπάγεβα: «Παρανοήθηκαν οι δηλώσεις μου για τους ομοφυλόφιλους»

Μερική ανασκευή από τη ρωσίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 16:28
UPD:16:37
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

H κ. Ιζινμπάγεβα είχε σημειώσει ότι δεν τάσσεται κατά των ομοφυλόφιλων, ωστόσο είχε προσθέσει ότι «σε περίπτωση που επιτραπεί να προάγεται σαν πρότυπο η ομοφυλοφιλία και να γίνονται όλες αυτές οι επιδείξεις στους δρόμους, φοβόμαστε πολύ για τη χώρα μας».

A- A A+

Κατά των διακρίσεων με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό δήλωσε η θρυλική ρωσίδα αθλήτρια του άλματος επί κοντώ, Γελένα Ισινμπάγιεβα, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι σχόλιά της σχετικά με τη ρωσική νομοθεσία για την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» παρανοήθηκαν λόγω του ότι μιλούσε αγγλικά και όχι ρωσικά.

«Εκείνο που ήθελα να σημειώσω ήταν ότι οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται τους νόμους των άλλων χωρών, ειδικά όταν φιλοξενούνται σε αυτές», δήλωσε, σύμφωνα με τους Moscow Times, η γνωστή αθλήτρια.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της στη Μόσχα, η κ. Ισινμπάγεβα είχε σημειώσει ότι δεν τάσσεται κατά των ομοφυλόφιλων, ωστόσο είχε προσθέσει ότι «σε περίπτωση που επιτραπεί να προάγεται σαν πρότυπο η ομοφυλοφιλία και να γίνονται όλες αυτές οι επιδείξεις στους δρόμους, φοβόμαστε πολύ για τη χώρα μας».

Τα σχετικά σχόλια οδήγησαν σε διαμαρτυρίες προς την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να επανεξετάσει το ρόλο της ρωσίδας πρωταθλήτριας σαν πρέσβειρας της Ολυμπιάδας Νεολαίας.

Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή ενέργεια σουηδών αθλητριών, οι οποίες, αγωνιζόμενες στη Μόσχα, είχαν βάψει τα νύχια τους με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, συμβόλου της κοινότητας των ομοφυλοφίλων.

«Έχουμε τη νομοθεσία μας, την οποία όλοι πρέπει να σέβονται. Όταν πηγαίνουμε σε άλλες χώρες, προσπαθούμε να ακολουθούμε τους κανόνες τους. Δεν προσπαθούμε να επιβάλουμε τους κανόνες μας εκεί. Προσπαθούμε απλώς να δείχνουμε σεβασμό», είχε σημειώσει επίσης η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ για τις γυναίκες στο άλμα επί κοντώ, αποκαλώντας την πράξη των σουηδών συναθλητριών της «ασεβή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή