Βουλγαρία: Επεισόδια μικρής έκτασης έξω από το κοινοβούλιο

Συζητείται το προεδρικό βέτο σε νόμο για μερική αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2013
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 15:32
UPD:15:35
REUTERS/STOYAN NENOV

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής έξω από τη Βουλή.

A- A A+

Επεισόδια μικρής έκτασης ξέσπασαν στη βουλγαρική πρωτεύουσα, όταν διαδηλωτές οι οποίοι υποστηρίζουν το μερικό βέτο του προέδρου της Βουλγαρίας σε νόμο ο οποίος τροποποιεί τον προϋπολογισμό προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από το κτήριο του κοινοβουλίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite».

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής έξω από τη Βουλή, αποτρέπουν τόσο την πρόσβαση των διαδηλωτών στο χώρο, όσο και τη συνάντησή τους με φιλοκυβερνητικούς αντιδιαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη Σόφια από πολλές βουλγαρικές πόλεις για να εκφράσουν τη στήριξή τους στο κυβερνητικό έργο.

REUTERS/STRINGER

Μια γυναίκα πετά καφέ σε όχημα της αυτοκινητοπομπής που φέρεται να μεταφέρει τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκ στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι διαδηλωτές και οι αντιδιαδηλωτές βρίσκονται στην πλατεία Αλεξάντερ Νέφσκι, ενώ συνεχίζεται η έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής σχετικά με το προεδρικό βέτο του Ρόσεν Πλεβνέλιεφ σε ό,τι αφορά το νόμο συμπλήρωσης και τροποποίησης του προϋπολογισμού του 2013.

Η δήμαρχος της Σόφιας, Γιορντάνκα Φαντάκοβα, ζήτησε από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της ομαλότητας και την αποτροπή τυχόν επεισοδίων μεταξύ ομάδων διαδηλωτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή