Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες της ληστείας στο Βελεστίνο

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 12:26
UPD:12:28
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό στη Μαγνησία και τις όμορες περιοχές για τον εντοπισμό των δραστών που λήστεψαν την Τετάρτη το μεσημέρι υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο με λεία που υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τις 300.000 ευρώ.

Η Αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία εθνικών και επαρχιακών δρόμων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η ληστεία διαπράχθηκε από τέσσερις ενόπλους που ήταν μεταμφιεσμένοι. Οι δράστες, οι οποίοι μιλούσαν άπταιστα ελληνικά, ζήτησαν από τον διευθυντή του υποκαταστήματος να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ήταν ψύχραιμοι όση ώρα ανέμεναν στην τράπεζα, ενώ διαβεβαίωναν τους πελάτες ότι δεν θα πάθουν το παραμικρό.

Αφού τοποθέτησαν τα χρήματα σε σακούλες, διέφυγαν αρχικά πεζή, μέσω του πεζόδρομου του Βελεστίνου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα όπου πιθανότατα τους περίμενε συνεργός τους. Λίγο αργότερα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δεύτερο όχημα, εγκαταλείποντας το πρώτο σε κοντινή απόσταση από το Βελεστίνο, αφού πρώτα το πυρπόλησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών μελετάται ακόμη και το ενδεχόμενο να επρόκειτο για ενέργεια «αντάρτικου πόλεως», καθώς, ο τρόπος δράσης των ληστών εμφανίζει ομοιότητες με παλιότερεςληστείες που είχαν διάσταση τρομοκρατίας, όπως αυτές στον Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή