Μουσουλμανική Αδελφότητα: Θα ανατρέψουμε το στρατιωτικό πραξικόπημα

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 10:37
UPD:11:50
REUTERS/MURAD SEZER
A- A A+

Για την ανατροπή του «στρατιωτικού πραξικοπήματος» δεσμεύεται η Μουσουλμανική Αδελφότητα και δηλώνει ότι παραμένει αφοσιωμένη στον ειρηνικό ακτιβισμό μετά από τα πολύνεκρα επεισόδια κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας για τη διάλυση των «στρατοπέδων» καθιστικής διαμαρτυρίας των ισλαμιστών στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, κατά τα χθεσινά επεισόδια σκοτώθηκαν τουλάχιστον 421 άνθρωποι - εκ των οποίων οι 327 είναι πολίτες , ενώ η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάνει λόγο για περίπου 2.600 νεκρούς.

«Θα παραμείνουμε πάντα ειρηνικοί. Παραμένουμε ισχυροί, αποφασισμένοι και αμετακίνητοι», έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας Γκεχάντ Ελ-Χαντάντ και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε μέχρι να ανατρέψουμε αυτό το στρατιωτικό πραξικόπημα».

Την ίδια ώρα, οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι πυρπόλησαν εκκλησία και σπίτια που ανήκαν σε χριστιανούς στην νότια πόλη Ασιούτ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της κρατικής εφημερίδας al-Ahram.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι φέρεται ότι επιτέθηκαν με βόμβες μολότωφ νωρίς σήμερα το πρωί στην εκκλησία και στα σπίτια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο οποίο σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Ομαλοποιείται η κίνηση στο Κάιρο

Την ίδια ώρα, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι η κίνηση στην περιοχή του Καΐρου άρχισε να αποκαθίσταται.

Διαδηλώσεις παρά την απαγόρευση κυκλοφορίες

Τη νύχτα πάντως και παρά την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις στρατιωτικές αρχές, σημειώθηκαν διαδηλώσεις και βίαιες συγκρούσειςσε ολόκληρη την Αίγυπτο με τους υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι να αντιδρούν οργισμένα στις αιματηρές εφόδους που πραγματοποίησε την Τετάρτη η αστυνομία.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα υποστήριξε στην ιστοσελίδα της ότι πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξάνδρεια και σε δύο άλλες βόρειες επαρχίες, αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Middle East (MENA) μετέδωσε ότι χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι συγκεντρώθηκαν έξω από τέμενος στο ανατολικό Κάιρο.

Αστυνομικά τμήματα δέχτηκαν επίθεση από υποστηρικτές του Μόρσι σε διάφορα σημεία της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν η ανεξάρτητη εφημερίδα Al-Masry Al-Youm και η κρατική Al-Ahram.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή