Ιράκ: Μπαράζ επιθέσεων με δεκάδες νεκρούς

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 10:09
UPD:13:43
REUTERS/SAAD SHALASH

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Μπαράζ επιθέσεων με παγιδευμένα οχήματα σημειώθηκε σε ολόκληρη τη Βαγδάτη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 33 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 60, δήλωσαν πηγές της ιρακινής αστυνομίας. Οι επιθέσεις είχαν στόχο αγορές και εμπορικούς δρόμους

Η κυβέρνηση πάντως ανακοίνωσε πως ο απολογισμός των νεκρών είναι πολύ χαμηλότερος και πως από τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν μόνο τρεις τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 44.

EURONEWSGREEK
Λουτρό αίματος στη Βαγδάτη

Στη Βαγδάτη, οι επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, από τις αρχές του έτους. Την Πέμπτη, ωστόσο, σημειώθηκε μία από τις πιο αιματηρές συντονισμένες επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων. Τουλάχιστον πέντε εκρήξεις, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε κοντά στην «πράσινη ζώνη», όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες πρεσβείες των δυτικών χωρών και το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών.

Μία από τις επιθέσεις έγινε κοντά στην περιοχή των διπλωματικών αποστολών στην «Πράσινη Γραμμή» της πρωτεύουσας.

Η ζώνη είναι μία αυστηρά φρουρούμενη περιοχή, όπου βρίσκονται πρεσβείες δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων και η αμερικανική, και το γειτονικό ιρακινό υπουργείο έχει γίνει συχνά στόχος επιθέσεων.

REUTERS

Στη χώρα σημειώνονται μερικές από τις πιο βίαιες επιθέσεις μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων πριν από 18 μήνες με τους σουνίτες ισλαμιστές ενόπλους, περιλαμβανομένων των μελών της αλ Κάιντα, να βάζουν στο στόχαστρό τους την υπό σιιτική ηγεσία κυβέρνηση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή