Επενδύει στο Ιράκ

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2003 15:09
UPD:15:13

A- A A+

To μεγαλύτερο μυστήριο όλων είναι η πραγματικότητα, υποστήριζε ο γερμανός ζωγράφος Μαξ Μπέκμαν. Φαίνεται ότι ο συμπατριώτης του, καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, συμφωνεί, εμφανώς ανακουφισμένος, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Οι 15 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέληξαν αργά χθες το βράδυ σε κοινή θέση για την ιρακινή κρίση, αποφεύγοντας τα σημεία εκείνα που προκαλούσαν τριβή. Συνεργάτες του κ. Σρέντερ δήλωναν ότι η γερμανική κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά είχε επενδύσει πολλά στο μοναδικό εναπομείναν πολιτικό στήριγμά του, που δεν είναι άλλο από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής: το Ιράκ.

Το 68% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, εξακολουθεί να υποστηρίζει το «όχι» του κ. Σρέντερ στον πόλεμο, παρά τη στροφή που έκανε η αντιπολίτευση υπέρ των Αμερικανών.

Σίγουρο είναι όμως ότι η πίεση που ασκείται στην πρασινοκόκκινη κυβέρνηση, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, αυξάνεται από μέρα σε μέρα, σε μια περίοδο που ο «καγκελάριος του χάους», όπως γράφει η «Bildzeitung», χάνει σε δημοτικότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή