Επίσκεψη Μπαν Κι Μουν στη Μέση Ανατολή

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 06:38
UPD:06:48
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

A- A A+

Στη Μέση Ανατολή θα μεταβεί αυτή την εβδομάδα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ο οποίος θα συναντηθεί με τους πολιτικούς ηγέτες στην Ιορδανία, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη προκειμένου να δείξει την υποστήριξή του για τις προσπάθειες των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαν Κι Μουν θα έχει αρχικά συνάντηση με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ ΙΙ και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τη Ραμάλα όπου θα έχει συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον πρωθυπουργό Ραμί Χαμντάλα. Στην Ιερουσαλήμ, ο γ.γ. του ΟΗΕ θα συναντηθεί με τον ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες, τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλους ισραηλινούς αξιωματούχους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί ακόμη με επικεφαλής διαπραγματευτές του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, καθώς και με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τις ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες, Μάρτιν Ίντικ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Εντουάρντο ντελ Μπουέι.

Ο κ. Μπαν θα μεταφέρει ένα «μήνυμα στήριξης υπέρ των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μέση Ανατολή», είπε ο ντελ Μπουέι. «Ο γενικός γραμματέας συμμετέχει στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή ως ένα από τα βασικά μέλη του Κουαρτέτου».

Το Κουαρτέτο αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή