Ο τυφώνας Utor πλησιάζει το Χονγκ Κονγκ

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 06:11
UPD:10:37
REUTERS/TYRONE SIU

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι που φτάνουν τα 122 χιλιόμετρα την ώρα σε πολλές περιοχές του Χονγκ Κονγκ.

A- A A+

Μετά το καταστροφικό του πέρασμα από τις Φιλιππίνες, ο τυφώνας Utor πλησιάζει το Χονγκ Κονγκ και τις νότιες ακτές της Κίνας, γεγονός που ανάγκασε πολλές αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις, ενώ το χρηματιστήριο ανέστειλε τις συναλλαγές.

CNNINTERNATIONAL

Ο τυφώνας Utor πλησιάζει το Χονγκ Κονγκ

H μετεωρολογική υπηρεσία του Χονγκ Κονγκ κατέταξε τον τυφώνα στο τρίτο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι που φτάνουν τα 122 χιλιόμετρα την ώρα σε πολλές περιοχές του Χονγκ Κονγκ είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλές πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

REUTERS

Από το βράδυ της Τρίτης, πάνω από 3.000 επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί στα αεροδρόμια Σάνυα και Χαίκου, αναφέρει το κινέζικο πρακτορείο Ειδήσεων Xihua. Η αεροπορική εταιρεία Cathay Pacific ανακοίνωσε ότι περίπου 15 πτήσεις από και προς τη χώρα θα ακυρωθούν. Ορισμένες υπηρεσίες τρένων και πλοίων επίσης διεκόπησαν καθώς αναμένονται κύματα που θα ξεπερνούν τα 10 μέτρα ύψος.

REUTERS

Η πρωινή συνεδρίαση των συναλλαγών ανεστάλη και το χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό για το υπόλοιπο της ημέρας εάν ο τυφώνας δεν απομακρυνθεί.

Ο Utor ήταν ο χειρότερος τυφώνας που χτύπησε φέτος τις Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 30.000 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς προκλήθηκαν κατολισθήσεις, πλημμύρες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή