«New York Times»: Aναγνωρίζουν τώρα τους κινδύνους μιας επίθεσης

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2003 17:08
A- A A+

Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπους συζητούν ανοικτά για πρώτη φορά τι θα μπορούσε να πάει στραβά, όχι μόνο στη διάρκεια μιας επίθεσης στο Ιράκ, αλλά και μετά την εισβολή, γράφουν σήμερα οι «New York Times».

Ο υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ έχει ένα δακτυλογραφημένο κατάλογο με τους κινδύνους, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα. Ο Ράμσφελντ δήλωσε ότι ανησυχεί πως ο Σαντάμ μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής εναντίον του λαού του και να κατηγορήσει τις ΗΠΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Σαντάμ μπορεί να ανατινάξει τις ιρακινές πετρελαιοπηγές.

Στον κατάλογο του Ράμσφελντ υπάρχει ακόμη η προειδοποίηση ότι ο Σαντάμ μπορεί να κρύβει όπλα σε τεμένη, νοσοκομεία ή πολιτιστικές τοποθεσίες και να χρησιμοποιήσει πολίτες ή συλληφθέντες ξένους δημοσιογράφους ως ανθρώπινες ασπίδες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπους δήλωσε στην εφημερίδα ότι επικρατεί αβεβαιότητα για το πώς θα γίνουν δεκτές οι αμερικανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο πρόεδρος Μπους πρέπει να προετοιμάσει τη χώρα γι' αυτό που αποκαλείται «πολύ πραγματική πιθανότητα αυτό να μην είναι σαν το Αφγανιστάν», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή