ΥΠΕΣ: Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για το θέμα των παιδικών σταθμών

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 20:13
UPD:20:17
Eurokinissi/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
A- A A+

Τα συναρμόδια υπουργεία καταβάλλουν «κάθε δυνατή προσπάθεια» για την αναζήτηση πόρων, προκειμένου να μην αποκλειστούν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε αυτές τις δομές, διαβεβαιώνει ο Γ. Μιχελάκης, απαντώντας σε επιστολή που του κοινοποιήθηκε από την ΚΕΔΕ.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, ήδη από την περασμένη Παρασκευή 9 Αυγούστου είχε απευθύνει σχετική επιστολή για το θέμα προς τον υπουργό Ανάπτυξης, επισημαίνοντας την «επιτακτική ανάγκη αύξησης» των κονδυλίων για την πράξη «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» κατά 75 εκατ. ευρώ, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων κοινωνικών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

«Η σημασία και η χρησιμότητα του εν λόγω προγράμματος είναι αδιαμφισβήτητες» τονίζει ο κ. Μιχελάκης, καθώς, όπως υπογραμμίζει, αυτό παρέχει υπηρεσίες φροντίδας παιδιών και εξαρτημένων προσώπων και προσφέρει θέσεις φιλοξενίας σε βρέφη, νήπια, παιδιά και εφήβους με αναπηρίες, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό χιλιάδες μητέρες στην ευχερέστερη πρόσβασή τους στην απασχόληση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή