Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2003 07:01
UPD:13:48
A- A A+

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Πρόσκαιρη θα είναι η σχετική βελτίωση που θα παρουσιάσει από σήμερα το απόγευμα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αύριο Πέμπτη προβλέπεται νέα σταδιακή επιδείνωση με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα ενταθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ο καιρός πάντως γρήγορα θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο χιόνι στα ορεινά και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα αργότερα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 5 έως 3 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μείον 3 έως 7 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στη Βόρεια Κρήτη θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στα νοτιοανατολικά θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μιικρή άνοδο κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά με βροχή ή χιονονερο. Τα φαινόμενα πάντως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά τοπικά θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά τις πρωϊνές ώρες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από (μείον) 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή