Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας, παραμένουν τα προβλήματα

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2003 07:27
UPD:07:32
A- A A+

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Ωστόσο από τον Πειραιά, επετράπη ο απόπλους των πλοίων για Κρήτη και Σύρο. Από τη Ραφήνα εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια για Μαρμάρι. Καλό πάντως είναι οι επιβάτες να επικοινωνούν εγκαίρως με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές, για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων. Κανονικά λειτουργούν αυτήν την ώρα όλα τα πορθεία.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στη Λεωφόρο Διονύσου, από Παλαιά Πεντέλη προς Αγιο Πέτρο, καθώς επίσης και από τη μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν χθες το απόγευμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οκτώ νησιά των Κυκλάδων, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις. Πρόκειται για τα νησιά Ανδρο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σέριφο και Σίφνο.

Στο οδικό δίκτυο και των οκτώ νησιών, παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα, λόγω κατολισθήσεων. Στη Σέριφο, πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού.

Κατολισθήσεις από τη βροχή

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες μία 70χρονη στο Ρέθυμνο. Η άτυχη γυναίκα, καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων, που υποχώρησαν λόγω της βροχής, από πλαγιά λόφου δίπλα από το σπίτι της.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινά επιχείρηση της Πυροσβεστικής στη Χαλκιδική για τον απεγκλωβισμό δύο κτηνοτρόφων, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από χθες το απόγευμα στο όρος Μηλιτών.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες για την καθίζηση που σημειώθηκε χθες στην οδό Θεμιστοκλέους, στο Πανόραμα Βούλας, όπου εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους μια πολυκατοικία, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τα κτίρια.

Η καθίζηση σημειώθηκε σε προέκταση του δρόμου, που χρησιμοποιείτο ως πάρκινγκ, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή