Φλόριντα: Νέο περιστατικό με τρύπα που «κατάπιε» κτήριο

Σώοι όλοι οι ενοικιαστές
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 21:13
UPD:21:29
REUTERS/DAVID MANNING

«Περίπου το 30% του τριώροφου συγκροτήματος κατέρρευσε γύρω στις 3 το πρωί», σημείωσε η Κέλι Λαφολέτ, εκπρόσωπος τύπου της επαρχίας Λέικ της Φλόριντα.

A- A A+

Τρύπα διαμέτρου 18 μέτρων έγινε η αιτία για τη μερική κατάρρευση τριώροφης βίλας σε αμερικανικό θέρετρο στη Φλόριντα, κοντά στη Disney World τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, με αποτέλεσμα οι ένοικοί της να φυγαδευτούν για λόγους ασφαλείας.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο οι 36 ένοικοι του συγκροτήματος, το οποίο βρίσκεται στο Κλέρμοντ εκκένωσαν το χώρο όταν άρχισε να γίνεται αντιληπτή η κατάρρευση του κτηρίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

REUTERS

«Περίπου το 30% του τριώροφου συγκροτήματος κατέρρευσε γύρω στις 3 το πρωί», σημείωσε η Κέλι Λαφολέτ, εκπρόσωπος τύπου της επαρχίας Λέικ της Φλόριντα.

«Ωστόσο, η Πυροσβεστική είχε καταφθάσει πριν από τα μεσάνυχτα, όταν έλαβε την πρώτη κλήση από το θέρετρο και άρχισε αμέσως την εκκένωση», πρόσθεσε.

Η κ. Λαφολέτ σημείωσε ακόμη ότι η τρύπα, η οποία είχε διάμετρο 18 μέτρα και βάθος 4,5, δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή του θερέτρου.

Ένοικοι δήλωσαν στο δίκτυο WFTV ότι άκουγαν ήχους σχισμάτων και θραύσης τζαμιών ενώ έτρεχαν για να σωθούν.

Το θέρετρο βρίσκεται στα περίχωρα του Ορλάντο και εκκενώθηκε πλήρως μετά το περιστατικό.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη τρύπα – καταβόθρα η οποία ανοίγει στη Φλόριντα το 2013.

Το Μάρτιο, ένας νεαρός άνδρας «καταβροχθίσθηκε» από τρύπα ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην πόλη Τάμπα, μαζί με το κρεβάτι του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή