Ποινικές διώξεις για εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2003 17:27
A- A A+

Ο εισαγγελέας Πειραιά Γρηγόρης Πεπόνης, αφού ολοκλήρωσε την έρευνα που πραγματοποιούσε για την εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού, άσκησε σήμερα οκτώ ποινικές διώξεις, εκ των οποίων οι έξι σε βαθμό κακουργήματος, εναντίον πέντε κρατουμένων και τεσσάρων σωφρονιστικών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πεπόνης άσκησε διώξεις εναντίον των κρατουμένων Χρήστου Γκίζη, Κώστα Καραγιάννη και Γιώργου Κρίτσαλου και των Αλβανών υπηκόων Ιλίρ Χόντο και Αρτούρ Ζιλάζ. Επίσης, άσκησε δίωξη εναντίον των σωφρονιστικών υπαλλήλων Νίκου Βατσινέα, Ανδρέα Βατσινέα, και Βασίλη Μάντζαρη για διευκόλυνση εισαγωγής ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και παραπλάνηση σε ψευδορκία, καθώς και εναντίον του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού για ηθική αυτουργία στην παραπλάνηση σε ψευδορκία.

Ο εισαγγελέας Πειραιά άσκησε επίσης ποινική δίωξη για άμεση συνέργεια σε διακίνηση ναρκωτικών στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού εναντίον της πρώην διευθύντριας Καίτης Σαρισάβα και της σωφρονιστικής υπαλλήλου Αθηνάς Χαραμαντά.

Επίσης, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος στην υπάλληλο του επισκεπτηρίου Σταματία Κολύντζα καθώς και στην υποδιευθύντρια Καίτη Σαρισάβα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή