Αλγερία: Ένας ισλαμιστής νεκρός σε επιχείρηση του στρατού

Στην επαρχία της Καβυλίας
Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 21:37
UPD:21:48
REUTERS/LOUAFI LARBI

Ο αλγερινός στρατός διεξάγει εδώ και αρκετές ημέρες επιχείρηση για τον εντοπισμό μιας ομάδας ισλαμιστών στα υψώματα της κοινότητας Σαχαρίτζ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ένας ισλαμιστής μαχητής σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ενέδρα του στρατού της Αλγερίας στην περιοχή Μπουΐρα της Καβυλίας τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

«Ο τρομοκράτης εξοντώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν», μετέδωσε το αλγερινό πρακτορείο APS επικαλούμενο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι άνδρες του στρατού βρήκαν και κατέσχεσαν ένα καλάσνικοφ.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα κοντά στο Ιγζέρ Ιουακούρεν, στα υψώματα της κοινότητας Σαχαρίτζ. Στη συγκεκριμένη ορεινή περιοχή ο στρατός διεξάγει εδώ και αρκετές ημέρες επιχείρηση για τον εντοπισμό μιας ομάδας ισλαμιστών.

Την Πέμπτη στρατιώτες βρήκαν και κατέστρεψαν δύο γιάφκες με όπλα στην Καντιρία, στα βόρεια της Μπουίρα.

Η Καβυλία είναι μια περιοχή στην οποία καταφεύγουν οι ισλαμιστές καθώς εκεί, στα απόκρημνα βουνά και στα πυκνά δάση της, μπορούν να κρυφτούν ευκολότερα.

Ο στρατός διεξάγει συχνά επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση ομάδων οι οποίες πιστεύεται ότι συνδέονται με την Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή