Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2003 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη στη Βόρεια Ελλάδα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στα δυτικά, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στα νοτιοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι και το βράδυ καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο. Οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στέρεα, την Εύβοια και τα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης θα είναι τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και το πρωΐ στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 5 έως 2 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μείον 2 έως 6 βαθμούς και στα νησιά από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το πρωΐ στα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και καταιγίδες στις νοτιοανατολικές θαλάσσιες περιοχές. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι τοπικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροι και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις αρχικά στα βόρεια και ανατολικά. Σταδιακά όμως οι χιονοπτώσεις, όπου κατά τόπους θα ενταθούν, θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και το βράδυ στα ανατολικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή