Μπελούτσι, Τζόουνς και Σινιορέ σε πρώτο πλάνο

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 10:00
A- A A+

Μια φρέσκια καλοκαιρινή αισθηματική κωμωδία, μια ντραμεντί με την υπογραφή του Στίβεν Φρίαρς και η επανέκδοση αριστουργηματικού ασπρόμαυρου θρίλερ του 1955 θα αποτελέσουν ιδανική κατάληξη μιας βραδινής εξόδου. Σιμόν Σινιορέ, Μόνικα Μπελούτσι και Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, σε πρώτο πλάνο, θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους φίλους της μεγάλης οθόνης.

«Μια βραδιά στο Σαιν Τροπέ»

YOUTUBE/FEELGOODENTMENT
Η αισθηματική κωμωδία της γαλλίδας σκηνοθέτιδας Ντανιέλ Τόμπσον επικεντρώνεται στις  ταραχώδεις σχέσεις αίματος, που  ταλαιπωρούν δύο εντελώς αντίθετες  οικογένειες, με πρωταγωνιστές τους Καντ Μεράντ, Μόνικα Μπελούτσι, Ερίκ Ελμοσνίνο, Βαλερί Μπονετόν, Μαξ Μπουμπλί, Λου Ντε Λαζ, Κλάρα Πονσό και Ιβρί Γκιτλίς.

Όλα ξεκινούν από τη σύμπτωση μιας κηδείας και ενός γάμου, ο οποίος επιδεινώνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις δύο αδερφών, που δεν έχουν τίποτα κοινό, παρά μόνο τον υπερήλικα πατέρα τους και τις κόρες τους που έχουν μια υπέροχη σχέση μεταξύ τους. Η σύγκρουση είναι σφοδρή, όμως η αγάπη θα βρει τον χώρο της τελικά.

Όπως εξηγεί η σκηνοθέτις για τους χαρακτήρες: «Ο καθένας έχει το προσωπικό του φορτίο, που αποκαλύπτεται σταδιακά, κατά τη διάρκεια της ταινίας. Είναι κάθε άλλο παρά τέλειοι και αυτό έχει πλάκα. Παίζουμε πολύ με τον εγωισμό τους και τα ελαττώματά τους. Μου αρέσει να τους βάζω σε πιεστικές καταστάσεις, αλλά πάντα εξασφαλίζω ότι θα τα καταφέρουν».

«Lay the favorite»

YOUTUBE/MOVIECLIPS TRAILERS
Οι Μπρους Γουίλις, Τζόσουα Τζάκσον, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Βινς Βον, Ρεμπέκα Χολ και Τζόελ Μάρεϊ πρωταγωνιστούν στην ντραμεντί  του 2012, που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Στίβεν Φρίαρς, ο οποίος εστιάζει σε μια τριαντάρα, η οποία μπλέκει με μια παρέα πενηντάρηδων κομπιουτεράδων που έχουν βρει τρόπο να ωφελούνται από το σύστημα στοιχήματος του Λας Βέγκας.

«Οι διαβολογυναίκες»

YOUTUBE/VELISSARIOS KOSSIVAKIS
Παραμένοντας στις λίστες με τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών, το αριστουργηματικό ασπρόμαυρο θρίλερ του 1955 του σπουδαίου σκηνοθέτη του γαλλικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου, Ανρί Ζωρζ Κλουζό, βασίστηκε στο μυθιστόρημα των Πιερ Μπουαλό και Τομά Ναρσεζάκ.

Η Σιμόν Σινιορέ, η πρώτη γαλλίδα ηθοποιός που τιμήθηκε με Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου, και η σύζυγος του σκηνοθέτη, Βέρα Κλουζό, πλαισιωμένες από τους Πολ Μορίς, Σαρλς Βανέλ, Ζαν Μπροχάρ, Μισέλ Σερό και Τερές Ντορνί, ξετυλίγουν ένα παιχνίδι θανάτου για τρεις, που το ζήλεψε ακόμα και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ. Παρά το ότι απέτυχε να αγοράσει πρώτος τα δικαιώματα του μυθιστορήματος, ο βρετανός μετρ του σασπένς  δήλωνε μέγας θαυμαστής της ταινίας και είχε την αφίσα της δίπλα σε αυτήν του «Ψυχώ».

Σε ένα παράξενο ερωτικό τρίγωνο, η σύζυγος και η ερωμένη ενός αυταρχικού και βάναυσου άντρα συνεργάζονται, για να τον σκοτώσουν. Και τα καταφέρνουν ή, τουλάχιστον, έτσι νομίζουν, αφού αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα, που κάνουν αισθητή την ύπαρξή του, μετά τη δολοφονία του…

Ο Ανρί Ζωρζ Κλουζό, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι αρνήθηκε οποιαδήποτε προσφορά του Χόλυγουντ, επειδή θεωρούσε ότι εκεί δε θα μπορούσε να ελέγχει το αποτέλεσμα της δουλειάς του, έλεγε σε όσους είχαν δει τις «Διαβολογυναίκες»: «Μη γίνετε κι εσείς διαβολικοί, μην αποκαλύπτετε το τέλος της ταινίας!».

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς